"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 16 d’agost del 2013

EL MÓN CASTELLER... ben aviat a les escoles!


A La Vanguàrdia hem trobat aquest interessant article. Diu així:

El món dels castells, a l'escola pública i concertada catalana és un ambiciós projecte que lideren la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Coordinadora de Colles Castelleres. La iniciativa no pretén implantar cap assignatura específica de castells, sinó emprar-los de referència per explicar matèries d'educació primària i secundària, per exemple, matemàtiques, socials o ètica. Un equip de mestres s'encarregarà de reunir material didàctic i cada escola podrà consultar-ho a la xarxa i aprofitar-ho per als seus estudiants. URV, coordinadora de colles i Ajuntament de Tarragona han signat el conveni per fer realitat la implantació de continguts del fet casteller a l'escola d'aquí a dos cursos escolars.
La introducció de continguts es preveu per al curs 2014/2015, tot i que s'estudia fer-ho de forma esglaonada en funció de com estigui d'avançada la tasca encomanada als professors. L'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la URV crearà grups de treball -per matèries- de professorat d'educació infantil, primària i secundària -tant de centres públics com concertats. 

Aquest nucli dur de mestres elaborarà les propostes didàctiques on hi figuraran conceptes castellers que serviran per entendre i explicar assignatures de l'escola, com física o matemàtiques, entre d'altres. L'objectiu és, a la vegada, que els escolars s'impregnin de valors propis del fet casteller, com ara el treball en equip o l'esperit de superació.

Els impulsors del projecte fan una crida a la participació a professors que tinguin certs coneixements sobre el món casteller perquè se sumin a l'iniciativa. "L'etapa següent serà que els formadors faran de formadors per anar difonent els continguts i garantir que arribaran a tot arreu", ha explicat el president de la coordinadora de colles, Alfonso González.

El projecte encara es troba en una fase embrionària -de fet, la selecció dels grups de treball es farà al setembre La iniciativa parteix d'accions puntuals dutes a terme fins ara, com les maletes pedagògiques que mostren les colles als col·legis i instituts del seu entorn. Aquesta iniciativa, però, va molt més enllà perquè serà una immersió en el sistema educatiu català.

"És un conveni únic per a un projecte ambiciós que es pot implantar amb l'associació de la biennal de castells de Tarragona i l'ICE -que produeix coneixements en l'àmbit de la docència, sota l'empara del Departament d'Educació", ha dit González. "Els castells tenen més de 200 anys, estan en un estat de salut immillorable i hem de seguir fer-ne difusió", ha conclòs.

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada