"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dilluns, 18 d’abril del 2011

Notes d'educació

Us proposem veure aquest interessant programa.
El podeu veure a:
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3477090
També seleccionant la imatge de sota.

Al l'apartat ARA MESTRES del diari ARA hi ha un espai d'opinió on escriu l'Enric Roca, us convido a llegir aquesta part:
Què funciona doncs? Excel·lent formació dels docents, preparar a fons els directors, escollir-ne els més competents, un mestre tutor que acompanyi els alumnes durant llargs períodes d’escolarització, bona orientació, assessorament i recolzament per part d’especialistes a les escoles i, sobretot, proposar-se com a primer objectiu professional no deixar cap noi o noia enrere.
Sabem el que funciona. No comencem un altre cop a iniciar debats estèrils ni anar instaurant mesures que, sense avaluar-les ni deixar que es consolidin, es canvien per unes altres amb la mateixa sensació de provisionalitat de sempre. Si sabem el que funciona apropem-nos-hi sense dubtes, marrades i desorientacions. Marquem clarament el full de ruta dels propers anys i les prioritats. Que tothom sàpiga on volem anar i, millor, cap on anem ja. Ens cal decidir quin model de sistema educatiu volem per a la Catalunya dels propers anys, no per ser com els finlandesos sinó per ser el millor que podem ser nosaltres mateixos.
Podeu llegir més a:
http://mestres.ara.cat/blogedu21/2011/04/18/sabem-el-que-funciona/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada