"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dilluns, 18 d’abril del 2016

CURSA SOLIDÀRIA TRAILWALKER GIRONA: quan la vida educa!


El passat dissabte 16 d’abril un grup de 4 educadors del Col·legi Maristes Montserat, el Martí, el David, el Litus i el Francesc van participar en la cursa solidària Trailwalker Girona amb el seu equip d'assistència format pel Carlos, Jesús, Enric, Jordi, Marisa, Roser i Joan. 

L’objectiu d’aquesta cursa organitzada per Intermon Oxfam era la recollida de fons per solucionar la manca d'accés a l'aigua potable en molts poblats de països empobrits. La gestió de la cursa fomenta que cada equip busqui patrocinadors per garantir una aportació mínima. L'equip lleidatà va recollir fons gràcies a la venda de samarretes i gots així com al patrocini de particulars i empreses. En aquesta edició Intermon Oxfam ha recaptat 889.517€ que ajudaran a fer realitat aquest projecte solidari.

La prova consistia en fer un recorregut de 100km en un màxim de 32h i organitzat en diferents etapes amb avituallaments pels corredors. L’etapa més dura va ser l’arribada a Girona on els atletes acumulaven 56km i on l’organització va oferir serveis de fisioteràpia i podologia. L’arribada dels equips a la població costanera de Sant Feliu de Guíxols va ser la culminació de tot un projecte solidari i esportiu. L’equip del Col·legi Maristes va completar la ruta en poc més de 24h. L’arribada va ser un espai pel retrobament amb les famílies i l’equip d’assistència que en paral·lel els havien fet suport durant tot el recorregut de la cursa.

Vaig participar en aquest projecte com a equip d'assistència dels corredors i mai hagués pensat poder aprendre tantes coses en poques hores. La pregunta és...Per què? La resposta l'he trobat un dia després a casa ...perquè ho vaig viure i, a més, amb intensitat.

L'organització i altres professionals ens van explicar aspectes de psicologia esportiva molt interessants que ben bé es poden aplicar a l'educació en general. Ens deien:

- L'equip de suport han de generar confiança als corredors.
- Un bon equip de suport prepara detalls, cuida i acompanya al corredors.... si convé al mateix costat fent camí junts per visualitzar el compromís que tenim en arribar plegats a meta.
- Els corredors tindran moments en que estaran cansats i desorientats... la vostra feina serà ser clars i animar al màxim.
- Sempre apareixen mals moments, si es superen surts reforçat.
- Els missatges sempre s'han de fer en positiu... hem de posar en valor els quilòmetres i treball fet i nomes s'ha de parlar dels quilòmetres restants quan en queden pocs.
- L'equip és la base de tot treball, l'èxit és arribar els 4 junts no serveix de res que un arribi i els altres no... el triomf col·lectiu està per sobre del personal.

I això m'ha donat més llum, els educadors i educadores tenim el repte de fer viure experiències veritables, vivències transformadores i reals que serveixin per la vida i que ensenyin alhora valors. I els mestres sempre hem de ser aquell EQUIP DE SUPORT, no podem córrer per ells però si al seu costat, si acompanyant, si servint...si amb complicitat i fent equip. La seva cursa, les dificultats, el seu èxit, la seva felicitat...és la nostra!

Gràcies a tot l'equip de Motivats Maristes Montserrat...un plaer fer camí amb vosaltres...seguirem aprenent , seguirem EDUCANT CAMINANT!

#motivatsmaristes #OITW #maristeslleida

1 comentari:

  1. Cada dia estic més convençuda d'haver triat Maristes Lleida per l'educació dels meus fills. Dia a dia l'equip d'educadors, almenys els que m'he anat trobant desde P0 fins a segon de primària en el meu cas, ens heu anat demostrant amb l'entusiasme que feu les coses i com les transmeteu als nens, que és una escola que prevalen els valors entre moltes altres coses i amb l'esforç de la trailwalker un cop més ens heu demostrat a tots que si creus amb algo es pot aconseguir i aquesta vegada amb el valor de l'esforç ho heu aconseguit i tot per una molt bona causa. Moltes gràcies a tots.
    Elvira Mas

    ResponElimina