"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dijous, 12 de febrer del 2015

REUNIONS PRÀCTIQUES

Entre companys i companyes docents sempre hi ha la preocupació de realitzar reunions que siguin ben profitoses per això fem aquesta entrada amb 7 recomanacions senzilles i pràctiques.


  1. Les persones que van a una reunió o trobada han de saber del contingut per venir amb idees i intencionalitats constructives. Avui en dia tenim molts espais per compartir l'ordre del dia (drive, dropbox,mail,...). La informació prèvia fomenta la implicació de tots.
  2. És bàsic que una persona porti el fil conductor dels diferents punts i que estigui al cas del temps dedicat. També ha d'afavorir que tothom s'expressi per tenir els màxims punts de vista possibles.
  3. Les reunions no són per discutir, són per argumentar i respectar la idea del diàleg constructiu. Sempre és millor consensuar que no votar en una reunió.
  4. Els punts de les reunions s'han de tancar, s'han de fer propostes clares, prendre acords, distribuir tasques amb responsables assignats, fixar terminis i establir moments de revisió dels processos.
  5. L'acta de la reunió ha de ser senzilla, és molt pràctic incloure un apartat inicial amb tasques, responsables i verificació de tancament per anar comprovant periòdicament que tot es vagi complint.
  6. Si un dels membres del grup no ha assistit a la trobada, ha de disposar d'un espai per la consulta de l'acta però ha d'assumir les decisions del grup.
  7. En la mesura del possible és important complir amb l'horari establert i deixar com a punts pendents aquells que no s'han pogut tractar.

FONT: idiactic.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada