"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimarts, 15 d’octubre del 2013

ENIGMES x TOTHOM

Us presentem 10 enigmes per a tots els públics i per passar una bona estona posant a prova el vostre enginy.  No caigueu en la temptació de mirar la resposta del final i gaudiu molt fent “bullir l’olla”!


1-Sóc un nombre de tres xifres. La suma de les tres xifres dóna 18.La primera xifra és la meitat de la segona i un terç de la tercera. Saps quin  nombre sóc?

2- Un tren d’un quilòmetre de llarg es desplaça a la velocitat d’un quilòmetre per minut i travessa un túnel d’un quilòmetre de llarg. Quan de temps li cal per travessar íntegrament el túnel?

3-Abans que uns exploradors descobrissin l’Everest, quin era el cim més alt de la terra?

4-Quin és aquell invent antic utilitzat en algunes contrades del món que permet veure a través de les parets?

5-Quin és l’únic lloc del món on no es pot agafar un refredat?

6- No es torna recte fins als 90. Què és?

7- : Aquest matí m'ha caigut una arracada al café. La tassa estava plena però l'arracada no s'ha mullat.  Com és això possible?

8-Com és possible punxar un globus sense deixar que s’escapi aire i sense que el globus faci soroll?

9- Una nit, mentre en Bonaventura intentava agafar el son en va, un pispa ha entrat a la seva habitació i li ha robat, sota la seva mirada, tots els objectes de valor. Tot i així, en Bonaventura no hi ha oposat cap resistència, no ha cridat la policia i no ha fet cap denúncia. Per què?

10-Un home viu al pis trenta-tres d’un gratacels. Cada dia, per anar a la feina, agafa l’ascensor i baixa fins a l’entrada.  En canvi, al vespre, quan torna a casa, puja a l’ascensor fins el setzè pis i fa la meitat del trajecte a peu. I això ho fa cada dia, excepte quan plou! Per quin motiu?

FONT: 



Respostes:
1-     369
2-      Li calen dos minuts: un per entrar completament dins del túnel i un altre per sortir-ne del tot
3-     L’Everest, encara que no fos descobert ho era igualment.
4-     La finestra
5-     El Pol Nord. Efectivament, les temperatures són tan baixes que el virus responsable del refredat no hi pot subsistir
6-     Un angle
7-     Perquè la tassa estava plena però de cafè sense moldre.
8-     Quan el globus està desinflat.
9-     En Bonaventura és un nadó.

10-   L’home és tan baixet que encara que es posi de puntetes, la mà només li arriba fins al setzè botó del quadre de comandaments. Per això li cal pujar els altres disset pisos a peu. Els dies de pluja amb l’ajut del paraigua, pot arribar al botó trenta-tres i pujar fins al seu pis sense haver de fer servir l’escala

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada