"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 18 de febrer del 2011

Pensaments d'en Francesco Tonucci

Aquests dies heu rebut informació sobre una conferència d'en Francesco Tonucci a l'escola que porta el seu nom a Lleida. He buscat informació d'aquest pedagog i alhora dibuixant.
Breu biografia
Va néixer a Fano, Itàlia, el 1941. Es va graduar en pedagogia a la Universitat Catòlica de Milà. Dirigeix l'Institut de Ciència i Tecnologia de la Cognició del Consell Nacional d'Investigacions en la ciutat de Roma. Estudia els aspectes psicològics de l'experiència escolar, la relació dels nens i nenes amb els grans i el lloc que se'ls ofereix a la ciutat que habiten.

Sobretot és conegut pels seus dibuixos carregats de crítica i reflexió educativa. Uns exemples:
El primer... Que no ens passi! La tecnologia ens ha d'acompanyar però mai hauria d'estar per sobre de la pedagogia i de les metodologies educatives. Els recursos tecnològics són eines, bones eines.


Aquesta segona que ens passi i que ens passi molt. Llegir, fomentar la creativitat... En això si que hi hem d'invertir moments de qualitat. Entre tots hi hem de pensar...



Si voleu gaudir d'una bona lectura us recomano obrir aquest enllaç on hi trobareu una interessant entrevista que li va fer la Revista Blanquerna. Podeu anar clicant l'enllaç:
I per acabar una curiositat. Sabeu com ha arribat l'entrevista a les meves mans? Dues pistes:
1- La persona que me l'ha fet arribar estima l'escola com la seva pròpia casa pairal.
2- Té el mateix nom que el pedagog però, evidentment, en català.
Fàcil, oi?

1 comentari:

  1. Visca el Frato i tots els referents que de l'educació en fan un art ple de senzillesa, de tendresa i de vida. Sí, potser és una cosa difícil, però tenim la sort que al nostre col·le es pot respirar tot això!

    Mmmm, ara no hi caic en aquest enigma que has penjat...

    ResponElimina