divendres, 19 d’octubre del 2012

LES EMOCIONS EN UNA HISTÒRIA

El passat 18 d'octubre al teatre del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida es va realitzar una interessant xerrada " Què en fem de les emocions?". L'AMPA de l'escola i l'equip d'orientació van convidar a l'Helena Tolosa per posar sobre la taula aspectes claus i estratègies emocionals que ajuden a la regulació i l'autocontrol de les persones. L'Helena ens va animar a educar emocionalment els nostres fills i alumnes amb exemples molt propers i quotidians. Va parlar d'ensenyar a responsabilitzar als nostres fills dels seus actes, de dotar-los d'espais de silenci i reflexió, de verbalitzar correctament les emocions (no és el mateix estar enfadat que decepcionada), d'ensenyar als nens i nenes a respirar com a tècnica de relaxació, a buscar el sentit de l'humor, a distreure de situacions negatives, a valorar-los per millorar la seva autoestima i molt més. Al final de l'acte ens va explicar una història molt il·lustrativa. Diu així:

El cap d'una tribu Cheerokee li parla al seu nét sobre la vida.
Li diu:
- Una gran batalla està passant dins meu.
És una lluita terrible.
És una lluita entre dos llops.
Un dels llops és el mal: ell és el temor, la ira, l'enveja, la cobdícia, l'arrogància, el ressentiment, la mentida, la supèrbia, la culpa.
L'altre és el bé: ell és l'alegria, la pau, l'amor, l'esperança, la humilitat, la generositat, la veritat, la compassió, la dolçor i la fe.
Aquesta mateixa baralla està passant dins teu i dins de cadascun de nosaltres-.
El nen es va quedar pensant en el que li havia dit el seu avi.
Passat un temps li va preguntar:
- Quin llop guanyarà?-
L'ancià mira al seu nét fixament i contesta:

- El que alimentis-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada